În încercările mele de a prepara ceva bun, sănătos și delicios pentru cel mic, am gătit un prânz foarte sățios cu ficăței, sursă importantă de fier, și am adăugat în meniul nostru și mugurii de pin, care sunt bogați în vitamine.
Vreau să spun că rețeta a fost foarte apreciată de pitic, dar și de mine papilele mele gustative, motive pentru care mi-am zis să mai fac. Menționez că ficățeii folosiți trebuie să fie proaspeți, iar mugurii de pin eu i-am luat bio de la plafar.
Ingrediente pentru rețeta de ficăței de pui și piure cu muguri de pin
200 grame de ficăței de pui
1 kilogram de lapte de capră
500 grame de cartofi
un pumn de muguri de pin
legume la alegere
50 grame de unt
Cum se prepară ficățeii de pui și piureul cu muguri de pin
- Prima și prima dată am lăsat ficățeii în lapte pentru câteva ore în frigider, pentru a extrage toate toxinele din ei.
- După care am pus ficățeii la fiert, la foc mic, tot în lapte, astfel că vor fi mai moi, mai gustoși, iar laptele, cum am spus mai sus, elimină toxinele din ficat mai ușor decât apa.
- Am pus într-o oală mică la fiert apa cu ardei, ceapă, roșii, morcovi, pe care le-am făcut înăbușite. După ce ficățeii s-au fiert, i-am băgat sub un jet de apă călduță, i-am curățat bine, după care i-am pus peste legumele înăbușite.
- Într-o altă cratiță am pus cartofii la fiert, după ce i-am curățat și tocat bucățele.
- După ce s-au fiert bine, am scurs apa din ei, am pus o lingură de smântână grasă, 2 linguri de ulei de măsline și am început să bat cartofii până ce s-au transformat în piure.
- Mugurii de pin i-am pus direct în farfurie, peste piure și ficăței
- Tocăniță delicioasă din pulpe de pui, dovlecei și alte mirodenii
- Savoare în farfurie din Asia Centrală: supă lagman cu tăiței noodles și carne de vită
- Inspirație din Maroc: legume tajine servite pe pat de cușcuș
- Rețetă sațioasă de ficăței de pui fierți în lapte, legume înăbușite și piure cu muguri de pin
- Rețetă originală de cozonac tradițional românesc cu nucă, rețeta bunicii
Farfuria sănătoasă
Ca notă, mugurii de pin sunt bogați în proteine, fibre, zinc, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, calciu, vitamina E, vitamina C, vitamina A, acid folic, acid oleic, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B2, vitamina B1, vitamina B6.
Eu i-am descoperit târziu, în căutările mele pentru o rețetă de paste cu sos pesto (după ce o s-o fac pun rețeta aici), așa am descoperit câte vitamine au mugurii de pin și i-am introdus rapid în alimentația piticului. Evident, puteți să-i consumați cum doriți, chiar și ca pe niște snacksuri obișnuite, sunt foarte gustoși.
Ficațeii de pui sunt de altfel o sursă veritabilă pentru sănătate, fiind bogați și aceștia în sodiu, potasiu, vitamina A , vitamina B12 , vitamina B2, riboflavină, vitamina B3, niacină , fier , vitamina B5, acid pantotenic , vitamina B9, acid folic, vitamina C , seleniu, fosfor, cupru, zinc, mangan, magneziu.
FOTO: sunorwind
Pingback: Inspirație din Maroc: legume tajine servite pe pat de cușcuș – Cum Se Prepară?
Pingback: Savoare in farfurie din Asia Centrala: supă lagman cu taitei noodles si carne de vita – Cum Se Prepară?