Gulaș ardelenesc cu vițel și legume

Gulașul ardelenesc se numără printre mâncărurile mele preferate. Îmi plac foarte mult cartofii și cam tot ce este în asociere cu ei rezultă o mâncare pe gustul meu. Rețeta de mai jos o am de la soacră, este foarte gustoasă și sațioasă.

Noi am consumat gulașul ardelenesc cu vițel și legume cu garnitură de castraveți murați făcuți în casă. Face soacră-mea niște castraveciori foarte buni, fără bazaconii, naturali și delicioși. O să scriu rețeta next time 🙂

Acum să vorbim puțin despre gulașul ardelenesc. Noi am ales să-l gătim cu vițel, carne proaspătă, pentru prânz, însă poate fi consumat la fel de bine și seara. Voi puteți să vă inspirați din rețeta aceasta și să fiți creativi, puteți să adăugați legume sau carne care vă plac mai mult 🙂

Gulaș ardelenesc cu vițel și legume

Detalii

Servings
Timp de preparare

20 de minute

Timp de gătire

50 de minute

Calories

Ingrediente

  • 500 de grame de carne de vițel

  • 3 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ardei gras galben

  • 2 cepe mari

  • 5 căței de usturoi

  • 6 cartofi (500 gr)

Cum se prepară

  • Se încinge tigaia cu ulei cu trei patru căței de usturoi în ea, se pune carnea tăiată cubulețe în tigaie și se întoarce pe-o parte și pe alta până ce carnea prinde o crustă albă și se adaugă un strop de piper pentru 10 minute.
  • După care se lasă la înăbușit și se pune un strop de apă fierbinte din când în când pentru încă 10 minute. Verificați dacă bucățile de vițel sunt prefierte se adaugă restul ingredientelor, mai puțin cartofii, tocate mărunt și se pune jumătate de ceșcuță de apă fierbinte, se amestecă, se lasă la foc mic la înăbușit pentru 20 de minute.
  • Adăugați cartofii tăiați bucățele, după care lăsați mâncarea din nou la înăbușit timp de 10 minute, iar apoi adăugați sos de roșii + o linguriță de sos de paprika sau boia praf. Mai lați încă 10 minute la foc mic, după care puteți servi gulașul de vițel ardelenesc condimentat după gust. Poftă bună!
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*