parjoale moldovenesti sau chiftelute din peste

Rețetă de pârjoale sau chiftele din pește

Vă invit la o rețetă super simplă și ușor de gătit: chiftele din pește, ori pârjoale din pește, cum mai este numită delicatesa în anumite regiuni ale țării.

Rețetă/Foto: Zinaida Draganova

Cine dorește o masă din pește, dar puțin crocantă poate să încerce cu încredere această rețetă de pârjoale din pește. O masă ușoară, pentru că peștele este slab în calorii, chiar dacă chifteluțele din pește sunt prăjite.

Detalii

Porții

4

Preparare

20 minute

Timp de gătire

15 minute

Ingrediente

  • 1 kg pește (la alegere)

  • 6 felii de pâine

  • 2 ouă

  • 1 cană cu lapte

  • piper

  • usturoi

  • sare

Cum se prepară

  • Scoatem oasele la pește împreună cu pielea, solzii, curățăm bine peștele, după care se dă carnea prin mașina de tocat, împreună cu o ceapă mare.
  • Se adaugă 5-6 felii de pâine albă înmuiată în lapte, piper negru măcinat, usturoi granulat, sare după gust, 2 ouă.
  • Se amestecă bine compoziția, după care se formează pârjoalele pe care apoi le dăm prim pesmet măcinat.
  • Într-o tigaie încălzim bine uleiul și prăjim pârjoalele pe ambele părți câte 5 min, la foc mediu.

Ca pont, dacă doriți ca pârjoalele din pește să nu fie pline de ulei. După ce le scoateți din tigaie le puteți așeza într-un bol în care ați pus mai multe șervețele de bucătărie pentru a absoarbe uleiul.

De asemenea, dacă doriți să nu le preparați în ulei, puteți la fel de bine să le faceți la cuptor, unse cu unt 🙂 Să aveți poftă!

FOTO: @itssammoqadam

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*