Vă invit la o rețetă super simplă și ușor de gătit: chiftele din pește, ori pârjoale din pește, cum mai este numită delicatesa în anumite regiuni ale țării.

Cine dorește o masă din pește, dar puțin crocantă poate să încerce cu încredere această rețetă de pârjoale din pește. O masă ușoară, pentru că peștele este slab în calorii, chiar dacă chifteluțele din pește sunt prăjite.
Detalii
4
20 minute
15 minute
Cum se prepară
- Scoatem oasele la pește împreună cu pielea, solzii, curățăm bine peștele, după care se dă carnea prin mașina de tocat, împreună cu o ceapă mare.
- Se adaugă 5-6 felii de pâine albă înmuiată în lapte, piper negru măcinat, usturoi granulat, sare după gust, 2 ouă.
- Se amestecă bine compoziția, după care se formează pârjoalele pe care apoi le dăm prim pesmet măcinat.
- Într-o tigaie încălzim bine uleiul și prăjim pârjoalele pe ambele părți câte 5 min, la foc mediu.
Ca pont, dacă doriți ca pârjoalele din pește să nu fie pline de ulei. După ce le scoateți din tigaie le puteți așeza într-un bol în care ați pus mai multe șervețele de bucătărie pentru a absoarbe uleiul.
De asemenea, dacă doriți să nu le preparați în ulei, puteți la fel de bine să le faceți la cuptor, unse cu unt 🙂 Să aveți poftă!
FOTO: @itssammoqadam
Pingback: Gulaș ardelenesc cu vițel și legume – Cum Se Prepară?