Dacă vă face cu ochiul rețeta de crenvurști de pui în aluat de casă, o gospodină iscusită sare în ajutorul vostru. Așadar, rețeta se prepară foarte repede, fără prea multă bătaie de cap, iar ingredientele necesare nu sunt foarte multe și scumpe.
Pentru această rețetă, crenvurștii au fost luați din comerț, însă puteți să-i preparați chiar voi acasă, în funcție de disponibilitatea și plăcerea fiecăruia.
Detalii
Servings
15 bucăți
Prep time
20 min
Cooking time
2 h
Ingrediente
300 ml lapte cald
20 gr drojdie de bere
50 gr unt topit
50 gr zahăr
500 gr făină
1 ou
Sare după gust
Cum se prepară CrenvurștIi în aluat de casă
- Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să activați drojdia cu 100 ml. de lapte cald.
- Pasul doi este să combinați toate ingredientele, după care frământați bine aluatul, după care îl lăsați la cald pentru o oră, cu un prosop de bucătărie peste bolul în care se află.
- După ce a trecut o oră, întindeți aluatul, modelați crenvurștii, după care îi așezați în tava gata pregătită. Tava trebuie unsă cu puțin ulei, după care pusă o foaie de hârtie peste. Apoi îi lăsați la cald pentru 30-40 de minute.
- Apoi, bateți un gălbenuș de ou cu 2 linguri lapte și cu această compoziție ungeți fiecare crenvurști în parte, după care băgați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
- La final, după ce scoateți crenvurștii din cuptor îi mai ungeți încă o dată cu gălbenușul de ou bătut cu lapte, îi înveliți cu un prosop pentru încă 10-15 minute. Pofta mare!