Dacă vă face cu ochiul rețeta de crenvurști de pui în aluat de casă, o gospodină iscusită sare în ajutorul vostru. Așadar, rețeta se prepară foarte repede, fără prea multă bătaie de cap, iar ingredientele necesare nu sunt foarte multe și scumpe.
![](https://cumseprepara.ro/wp-content/uploads/2020/12/crenvusti-de-pui.jpg)
Pentru această rețetă, crenvurștii au fost luați din comerț, însă puteți să-i preparați chiar voi acasă, în funcție de disponibilitatea și plăcerea fiecăruia.
Detalii
Servings
15 bucăți
Prep time
20 min
Cooking time
2 h
Ingrediente
300 ml lapte cald
20 gr drojdie de bere
50 gr unt topit
50 gr zahăr
500 gr făină
1 ou
Sare după gust
Cum se prepară CrenvurștIi în aluat de casă
- Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să activați drojdia cu 100 ml. de lapte cald.
- Pasul doi este să combinați toate ingredientele, după care frământați bine aluatul, după care îl lăsați la cald pentru o oră, cu un prosop de bucătărie peste bolul în care se află.
- După ce a trecut o oră, întindeți aluatul, modelați crenvurștii, după care îi așezați în tava gata pregătită. Tava trebuie unsă cu puțin ulei, după care pusă o foaie de hârtie peste. Apoi îi lăsați la cald pentru 30-40 de minute.
- Apoi, bateți un gălbenuș de ou cu 2 linguri lapte și cu această compoziție ungeți fiecare crenvurști în parte, după care băgați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
- La final, după ce scoateți crenvurștii din cuptor îi mai ungeți încă o dată cu gălbenușul de ou bătut cu lapte, îi înveliți cu un prosop pentru încă 10-15 minute. Pofta mare!