Crenvurști de pui în aluat de casă

Dacă vă face cu ochiul rețeta de crenvurști de pui în aluat de casă, o gospodină iscusită sare în ajutorul vostru. Așadar, rețeta se prepară foarte repede, fără prea multă bătaie de cap, iar ingredientele necesare nu sunt foarte multe și scumpe.

Rețetă/Foto: Zinaida Draganova

Pentru această rețetă, crenvurștii au fost luați din comerț, însă puteți să-i preparați chiar voi acasă, în funcție de disponibilitatea și plăcerea fiecăruia.

Detalii

Servings

15 bucăți

Prep time

20 min

Cooking time

2 h

Ingrediente

  • 300 ml lapte cald

  • 20 gr drojdie de bere

  • 50 gr unt topit

  • 50 gr zahăr

  • 500 gr făină

  • 1 ou

  • Sare după gust

Cum se prepară CrenvurștIi în aluat de casă

  • Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să activați drojdia cu 100 ml. de lapte cald.
  • Pasul doi este să combinați toate ingredientele, după care frământați bine aluatul, după care îl lăsați la cald pentru o oră, cu un prosop de bucătărie peste bolul în care se află.
  • După ce a trecut o oră, întindeți aluatul, modelați crenvurștii, după care îi așezați în tava gata pregătită. Tava trebuie unsă cu puțin ulei, după care pusă o foaie de hârtie peste. Apoi îi lăsați la cald pentru 30-40 de minute.
  • Apoi, bateți un gălbenuș de ou cu 2 linguri lapte și cu această compoziție ungeți fiecare crenvurști în parte, după care băgați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.
  • La final, după ce scoateți crenvurștii din cuptor îi mai ungeți încă o dată cu gălbenușul de ou bătut cu lapte, îi înveliți cu un prosop pentru încă 10-15 minute. Pofta mare!
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*