Dacă aveți poftă de ceva gustos la cuptor, un dulce mai sărat, vin cu o sugestie de plăcintă cu aluat filo, cu brânză proaspătă, care poate fi gustarea perfectă după prânz sau după cină.
Personal, îmi plac foarte mult plăcintele, mai ales cele cu brânză și mărar. Trebuie să recunosc că sunt o gurmandă și iubesc mâncarea, mai ales bucatele preparate de bucătărese pasionate. Până la urmă, nu trebuie să fii masterchef ca să poți face o gustare bună.
Plăcinta din imagine a fost făcută cu drag pentru familie, așa că mic cu mare a savurat-o 🙂
Ingrediente pentru aluat
500 ml lapte cald
800 gr brânză proaspătă de vaci
700-800 gr făină
3 ouă
7 gr drojdie uscată
1 lingură de sare
2 linguri de ulei
cozi de ceapă verde
1 legătură de mărar
<br>Cum se prepară aluatul + umplutura pentru Plăcinta cu brînză proaspătă de vaci, mărar și cozi de ceapă
- Rețeta este una simplă și la îndemâna oricui. Așa că, primul pas în prepararea aluatului este să amestecăm ingredientele (laptele cald, făina, drojdia uscata, sarea uleiul), după care să frământăm aluatul până când toate ingredientele s-au combinat bine.
- Pasul doi este să acoperim aluatul și să îl lăsăm să se odihnească 30-40 de minute, cu un prosop peste, într-un loc călduț, ori ferit de frig.
- Pasul trei este să pregătim umplutura, în timp ce aluatul este lăsat să se odihnească 🙂
- Așadar, pentru umplutură: se bat ouăle foarte bine, se taie mărarul verde și cozile de ceapă foarte mărunt,
- Brânza de vaci o punem în compoziție în ploaie, după e a fost mărunțită. Sare după gust. Și amestecăm.
- După toate astea, din aluat facem biluțe, pe care le întindem în cerc cu diametrul 15 cm. Le ungem bine-bine cu ulei și le clădim una peste alta.
- Foaia unsă cu ulei o așezăm pe masă și întindem de la mijloc spre margine și o întindem în toate părțile până se face filo.
- Începem prin a modela plăcintele, după care adăugăm compoziția. Le așezăm pe tavă, care a fost unsă cu ulei și pe care am pus o folie de copt. Le ungem bine cu gălbenuș de ou + 2 linguri lapte. Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, 40-45 de minute.
- Când le scoatem din cuptor tot le ungem cu gălbenuș amestecat cu lapte. Le acoperim cu un prosop pe 15-20 min.
Această rețetă delicioasă a fost preparată de Zinaida Draganova, din Republica Moldova. Gustarea a ajuns la București, la fiul său 🙂
Plăcinta cu aluat filo, cu brânză proaspătă de vaci, mărar și cozi de ceapă mai este numită și Saralii Moldoveneşti.
Pingback: Crenvurști de pui în aluat de casă – Cum Se Prepară