Pentru delicioasele chifle cu scorțișoară și stafide aveți nevoie de răbdare și multă poftă, pentru că, altfel, rețeta este simplă.
Detalii
Porții
O tavă de copt
Timp de preparare
30 de minute
Timp de gătire
1:20 h de minute
Ingrediente
30 gr drojdie vie
4 ouă (1 ou + 3 gălbenușuri)
500 ml lapte cald
200 gr zahăr
100 gr unt moale
1 pliculeț de vanilie
1 kg (+ -) de făină
Cum se prepară
- Îmbinăm toate ingredientele și frământăm bine totul până ce se formează aluatul.
- După ce aluatul s-a format îl lăsăm pentru o oră la cald, acoperit.
- Apoi luăm aluatul și formăm biluțe cu diametrul de 20 cm, după care ungem fiecare biluță cu unt încălzit. Stafidele ar f ideal să le lăsăm la hidratat cu puțin timp înainte, cel puțin o oră. Putem să le lăsăm în același timp cu aluatul.
- Luăm fiecare biluță în parte și o întindem, după care punem peste scorțișoara și stafidele, apoi tăiem felii (vezi în foto exemplu). Le împletim și le așezăm în tavă, la cald, pentru 30-40 de minute.
- Înainte de a le băga în cuptor le ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte. Apoi, după acest timp, le băgăm la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
- După ce le scoatem din cuptor le ungem cu unt încălzit pe fiecare în parte.
FOTO: @laicho