chifle delicioase cu scortisoara

Chifle savuroase cu scorțișoară și stafide, perfecte pentru sărbători

Pentru delicioasele chifle cu scorțișoară și stafide aveți nevoie de răbdare și multă poftă, pentru că, altfel, rețeta este simplă.

Rețetă/Foto: Zinaida Draganova

Detalii

Porții

O tavă de copt

Timp de preparare

30 de minute

Timp de gătire

1:20 h de minute

Ingrediente

  • 30 gr drojdie vie

  • 4 ouă (1 ou + 3 gălbenușuri)

  • 500 ml lapte cald

  • 200 gr zahăr

  • 100 gr unt moale

  • 1 pliculeț de vanilie

  • 1 kg (+ -) de făină

Cum se prepară

  • Îmbinăm toate ingredientele și frământăm bine totul până ce se formează aluatul.
  • După ce aluatul s-a format îl lăsăm pentru o oră la cald, acoperit.
  • Apoi luăm aluatul și formăm biluțe cu diametrul de 20 cm, după care ungem fiecare biluță cu unt încălzit. Stafidele ar f ideal să le lăsăm la hidratat cu puțin timp înainte, cel puțin o oră. Putem să le lăsăm în același timp cu aluatul.
  • Luăm fiecare biluță în parte și o întindem, după care punem peste scorțișoara și stafidele, apoi tăiem felii (vezi în foto exemplu). Le împletim și le așezăm în tavă, la cald, pentru 30-40 de minute.
  • Înainte de a le băga în cuptor le ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de lapte. Apoi, după acest timp, le băgăm la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
  • După ce le scoatem din cuptor le ungem cu unt încălzit pe fiecare în parte.

FOTO: @laicho

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*