Orez cu lapte și ciocolată amăruie. Foto: kiwilimon.com

Orez pufos cu lapte bio, ciocolată fără zahăr, goji, migdale și merișoare

Am testat un delicios orez cu lapte, însă de data asta diferit de cel tradițional, simplu. Așa că am îndrăznit să adaug mai multe ingrediente, iar gustarea s-a transformat în micul dejun perfect pentru cel mic.

Foto: kiwilimon.com

Puștiul a terminat tot castronul cu orez pufos cu lapte. Trebuie să recunosc că nu este orice orez cu lapte, ci unul mai special.

Pe lângă cantitatea de dragoste nemăsurabilă pe care am pus-o direct în farfuria lui fii-meu, m-am gândit că nu strică și ceva fructe, numai bune de savurat în combinația asta.

Și pentru că Ștefan este mare, am zis că ciocolata fără zahăr cu aromă de portocală este combinația perfectă. Rețeta este simplă, nu trebuie să vă bateți capul prea mult. Practic, oricine o poate face 🙂

Detalii

Porții

2

Timp de preparare

15 minute

Timp de gătire

20

Ingrediente

  • 200 ml lapte bio de vacă (puteți alege și de capră)

  • o cană de orez

  • un pumn de merișoare confiate

  • 50 de grame de semințe de chia

  • 20 de bucăți de fructe goji confiate

  • 20 de bucăți de migdale

  • nucă de cocos răzuită

  • 2 bucăți sănătoase de ciocolată rasă

  • 1 banană

  • 1 mandarină

Cum se prepară

  • Am pus orezul la fiert în apă pentru 10-12 minute. După aceea am pus la încălzit într-o cratiță mică laptele, peste care am pus orezul, după ce s-a încălzit cât de cât și am amestecat compoziția.
  • Într-un bol am pus migdalele pe care le-am dat prin râjniță, ciocolata pe care am ras-o, nuca de cocos rasă, semințele de chia, goji și merișoarele.
  • După ce orezul s-a fiert suficient și laptele s-a integrat perfect, l-am pus în bolul în care erau restul ingredientelor și am amestecat ușor, cât să se combine între ele.
  • După ce s-a răcit, am pus banana și mandarina, însă doar în farfuria în care cel mic a mâncat, iar cealaltă porție am băgat-o în frigider.

Ca pont, bananele sau alte fructe pe care doriți să le adăugați în orezul pufos cu lapte sugerez să le adăugați doar în porția pe care o consumați, altfel îți pierd din savoare după ce le introduceți la frigider 🙂

Să aveți poftă, noi am avut!

 

Un Comentariu

  1. Pingback: Chifle delicioase cu scorțișoară și stafide, perfecte pentru sărbători – Cum Se Prepară?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*