Paste delicioase cu ciuperci, rucola, sos alb și mozarella

Așa cum v-am mai povestit, eu sunt înnebunită după paste, așa că astăzi vă încânt cu o rețetă rapidă de paste cu ciuperci, rucola, sos alb și mozarela.

Ar fi fost frumos să fi făcut eu aluatul pentru paste, însă cu altă ocazie, încă nu am experimentat. Nu-mi permite nici bucătăria, în momentul de față 😀

De data asta, am găsit o variantă mai la îndemâna oricui, am cumpărat pastele gata pregătite, la caserola, conținutul era ok, așa că am încercat.

Ideea e că atunci când alegi paste gata preparate la cutie s-ar putea să ai surpriza ca preparatul să nu aibă brânza, rucola sau ciuperci suficiente, așa că ar fi bine să-ți procuri dinainte. Eu așa am făcut.

Oricum, este un gen de mâncare pe care îl puteți face cum vreți, eu am ales să le prepar cu sos alb din smântână bio.

Detalii

Servings

2 porții

Prep time

15 minute

Cooking time

30 de minute

Ingrediente

  • O caserolă de 250 de grame de tortellini

  • 150 de grame de smântână Napolact bio

  • Mozarella

  • câteva frunze de rucola

  • 1/2 ciuperci

  • 1 cățel de usturoi

  • oregano

Cum se prepară Paste delicioase cu ciuperci, rucola, sos alb și mozarella

  • Prima dată am pus o oală cu apă la fiert. După ce apa a dat în primul clocot am pus pastele, o caserolă de tortellini de 250 de grame.
  • Am lăsat pastele la foc pentru 20 de minute, depinde de fiecare cum dorește să le consume, al dente sau foarte bine fierte.
  • Am preparat sosul pentru paste într-un castron. Am pus smântâna, usturoiul tăiat cubulețe, rucola și ciupercile tot cubulețe, am amestecat toată compoziția și am turnat-o peste pastele deja fierte.
  • La final, după ce am amestecat bine totul, apus bucăți de mozarella și am mai amestecat câteva minute.
  • Am servit pastele cu oregano și ulei de măsline deasupra. Eu n-am pus sare, însă cine dorește face după cum îi poftesc papilele gustative 😀

Pentru un prânz mai liniștit sau o cină rapidă, cu siguranță pofta vine mâncând, însă un pahar de vin alb nu strică niciodată 😀 Vă așteptăm și pe voi cu propriile rețete să le împărtășiți cu noi și alte bucătărese neexperimentate.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*