Mâncarea la cuptor este cea mai delicioasă, iar peștele bio cu orez și legume cu extra spanac a fost un deliciu cu care toată familia s-a delectat.
Dacă vreți să mâncați un pește din fundul bălții, cum vine vorba, trebuie să vă trimiteți partenerul neapărat la pește. Eu am noroc cu socrul, care e pasionat de pescuit și astfel am gătit un pește bio la cuptor și orez cu legume cu extra spanac.
Așadar, sunt fericita câștigătoare a unei plase de pește direct din apele noastre dragi. Nu cred că am mai cumpărat pește din comerț de ceva timp, iar asta datorită socrului, cum vă spuneam, care este pasionat de pescuit.
Așa se face că în farfuriile noastre au ajuns câteva porții delicioase de morunaș, un pește foarte delicios, alb, cules din Dunăre, deci de la sursă 😀
Toată familia, de la mic la mare, s-a bucurat de gustarea pregătită cu mare drag, de data asta făcută de soacră. Doamna Elena, vă mulțumesc pentru rețetă, dar și pentru gustarea mai mult decât decât delicioasă și gustoasă 🙂
Detalii
4
20 de minute
1:30 de minute
Ingrediente
2 pești grăsani și sănătoși
2 morcovi mari
1 păstârnac mare
1 pumn de roșii chery
rozmarin după gust
O cană de orez de 150 de grame
1 praz
1 ardei gras
1 pungă de baby spanac proaspăt
sare/piper după gust
3 grăunți de usturoi (aici fiecare cât preferă)
suc de roșii (100 ml)
2 linguri de unt
50 de ml de zeamă de lămâie
Cum se prepară pește bio la cuptor și orez cu legume cu extra spanac
- Se curăță foarte bine peștele de solzi, se scot organele, după care se spală la fel de bine.
- Am crestat peștele pe burtă din 4 în 4 milimetri, după care am băgat în interiorul lui roșii cherry, rondele de morcov, un cub de unt, sare și piper, plus rozmarin. Aici fiecare își pune cât dorește
- Am pus peștele într-o tavă de ceramică unsă în prealabil cu unt, după care am pus în tavă morcov, păstârnac, zeamă de lămâie și roșiile cherry, însă dacă se doresc și alte legume, fiecare își poate pune după cum îi place.
- La final, am adăugat și un pahar cu apă, am acoperit tava cu o folie de cuptor, l-am lăsat la 180 de grade pentru 20 de minute, după care am luat folia și am lăsat să prindă crustă încă 30-40 de minute.
- Orezul l-am lăsat în apă câteva ore, după care l-am fiert al dente, iar apoi l-am adăugat peste legumele înăbușite (spanacul, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi, piper/sare).
- La final, am pus verdeață deasupra orezului cu legume, iar masa a fost gata pregătită.
Ca mențiune, acest pește de baltă pe care l-am primit are oase și trebuie avută atenție, în special pentru cei mici, care sunt mai sensibili. Puteți încerca rețeta cu orice pește, doar să țineți cont de timpul de pregătire al cărnii.
Să aveți poftă mare, că noi am avut 😀