Ca toate mămicile, preocuparea mea numărul 1 este ce mănâncă cel mic 😀 Aveam nevoie de un mic dejun bogat în fibre, așa că am ales budinca de chia cu pastă de migdale hidratate și cocos.

Mie îmi plac foarte mult deserturile ușoare, nu foarte dulci, bogate în fructe, iar după nevoie, în cazul nostru, și bogate în fibre.
Să faci o budincă de chia nu ai nevoie foarte multe ingrediente. Este foarte ușor de realizat și foarte gustoasă, sățioasă și o rețetă care poate fi bună atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Budincă de chia cu pastă de migdale hidratate și cocos este o rețetă pe care am făcut-o pe loc, nu este inginerie, însă m-am gândit să combin toate aceste ingrediente și să văd ce iese.

Cel mic a mâncat un castron întreg. Adică un castron măricel, practic cât ar fi mâncat un adult, semn că i-a plăcut. Are doi ani, cine are copii știe că puștii nu se lasă încurajați de orice tip de mâncare 😀
Detalii
2
15 minute
15 minute
Ingrediente
20 de grame de semințe de chia
50 de grame de migdale
50 de grame de fulgi de cocos
50 de grame de fructe de merișor
100 de ml de lapte de capră
1 banană
1 kiwi
jumătate de avocado
1 linguriță de miere de albină
Cum se prepară Budinca de chia cu pastă de migdale hidratate și cocos
- Primul lucru pe care l-am făcut a fost să pun într-un borcan cu un capac care se închide ermetic laptele de capră, apoi am pus semnițele de chia, migdalele și fructele de merișor, după care le-am lăsat la hidratat peste noapte.
- Dimineața, budinca mea era gata făcută, delicioasă și așteptată la micul dejun. Am pus conținutul într-un borcan. Semințele de chia se umflaseră suficient, semn că au fost hidratate. Migdalele se înmuiaseră, numai bune pentru blenduit și făcut pastă, iar fructele de merișor le-am lăsat întregi.
- Peste toată compoziția am pus apoi fulgi de migdale, avocado proaspăt, banana și kiwi le-am tăiat cubulețe. Să nu uităm de delicioasa linguriță de miere. Am amestecat totul și ne-am bucurat de masă!
Am ales acest timp de mic dejun pentru că îmi doream neapărat să prepar ceva ușor, dar bogat în fibre și vitamine. Din ce am citit, semințele de chia au un conținut bogat în fibre, la fel și migdalele. Fructele pot fi alese de fiecare după cum le preferă.
Eu am ales kiwi, pentru că e bogat în vitamina C, iar în perioada rece este perfect, iar banana conține foarte mult potasiu, plus alte vitamine, ajută, de altfel, și digestia.
De obicei în cam tot ce fac arunc și o linguriță de ulei de cocos, însă de această dată am ales fulgii de cocos, care sunt la fel de delicioși. Mierea este dulcele pe care nu mi-l refuz, iar pentru că majoritatea rețetelor le fac fără zahăr, mierea este un bun înlocuitor, care are și proprietăți curative digestive 🙂
Enjoy 😀