Tocănița delicioasă preparată cu pulpe de pui, multe legume și alte mirodenii a fost alegerea perfectă pentru un prânz sațios. Am gătiti rapid pentru cel mic. Cred că în 20 de minute a fost totul gata. A fost extrem de gustoasă, nu am folosit sare și am încercat să-i dau savoare din ingrediente naturale.
Am primit niște oale foarte mișto de la fratele meu, iar acum parcă am mai mare dragul să pun ceva în farfurie preparat de mine. Am luat o pauză lungă de la gătit, dar am revenit cu forțe proaspete. Ați zice că o tocăniță o poate face oricine, dar contează mult ce pui în oală, ca să zic așa.
Din niște simple legume poți realiza lucruri minunate, bucătăria este o artă. Sau mai bine zis preparatele din roadele pămăntului sunt cu adevărat o bogăție, iar ce iese din ele este cu adevărat un deliciu.
Dar să revenim la tocănița mea din pulpe de pui cu dovlecei și alte mirodenii. Alte mirodenii și alte legume. Vă las lista cu ingrediente și timpul de preparare. Eu am servit-o cu o salată de castraveți de vară.
- Tocăniță delicioasă din pulpe de pui, dovlecei și alte mirodenii
- Savoare în farfurie din Asia Centrală: supă lagman cu tăiței noodles și carne de vită
- Inspirație din Maroc: legume tajine servite pe pat de cușcuș
- Rețetă sațioasă de ficăței de pui fierți în lapte, legume înăbușite și piure cu muguri de pin
- Rețetă originală de cozonac tradițional românesc cu nucă, rețeta bunicii
Ingrediente
Două pulpe mari dezosase. Am luat de cocorico
Un dovlecel de țară
Un ardei capia
Un cartof (l-am folosit aproape tot, fără două felii)
5 căței de usturoi (sunt fan usturoi și nu pra gătesc fără)
o ceapă mare
o roșie babană de la Mega image din grădină :))
50 de grame de unt
Doi morcovi
Cum se prepară tocănița cu pulpe de pui și alte mirodenii
- Primul lucru pe care l-am făcut a fost să toc bucăți mici pulpele, după care le-am aruncat în oală împreună cu untul la foc mic.
- Am lăsat pentru 5 minute carnea la înăbușit, după care am început să pun pe rând legumele.
- Am tăiat cubulețe morcovii, ardeiul, ceapa, dovlecelul, usturoiul, roșia. Le-am pus în ordinea menționată în aceeași oală
Trebuie să recunosc că inspirația în ale gătitului mi-a revenit după ce am început să vizionez un serial de pe Netflix, La cocinera de Castamar, care arată o deosebire atenție pentru majoritatea ingredientelor, tipurilor de mâncare și cât de importantă erau mesele în familie în 1700. Este evident că la acea vreme mâncarea era un subiect intens de discuție, iar în casele duceselor și a lumii din înalta societate era un aspect important.
În zilele noastre, cam toată lumea gătește, doar că toți suntem pe fugă și nu mai savurăm cu aceeași intensitate ce consumăm. Tocănița din pulpe de pui, dovlecei și alte mirodenii a fost făcută rapid, cam 20 de minute, pentru că îmi plângea copilul de foame și trebuia să fac ceva rapid, dar gustos. Sper să vă placă, aștept feedback-ul vostru!
Sursa foto: @calumlewis