Dacă sunteți curioși să încercați o rețetă inedită, diferită de bucătăria tradițională românească, Asia Centrală vă vine în ajutor cu o supă lagman cu noodles, legume și vită.
Supa lagman este o supă care poate fi preparată cu noodles, carne de vită sau miel și legume diferite, incluse fiind și roșiile. Acest tip de mâncare este foarte cunoscut în Asia, unde populațiile din Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uyghur și Dungan o consumă regulat și a devenit chiar o mâncare tradițională.
Supa lagman are la bază tăieții chinezești noodles, care sunt nelipsiți din casele asiaticilor, iar acum și favoriții europenilor 🙂
Ingrediente supă lagman cu noodles și vită
1 pungă de noodles
300 grame carne de vită
100 grame pastă de tomate
2 morcovi
1 dovleac
1 ardei
2 cartofi mari
1 capă mare
1 căpățână de usturoi
țelină verde
pătrunjel verde
50 grame de unt
- Tocăniță delicioasă din pulpe de pui, dovlecei și alte mirodenii
- Savoare în farfurie din Asia Centrală: supă lagman cu tăiței noodles și carne de vită
- Inspirație din Maroc: legume tajine servite pe pat de cușcuș
- Rețetă sațioasă de ficăței de pui fierți în lapte, legume înăbușite și piure cu muguri de pin
- Rețetă originală de cozonac tradițional românesc cu nucă, rețeta bunicii
Cum se prepară SUPA LAGMAN CU NOODLES ȘI VITĂ
- Prima dată, într-o tigaie, preparăm carnea, care va fi trasă prin unt cu puțină apă, iar după ce s-a făcut aproape integral punem capacul peste ea.
- Tocăm legumele foarte bine, bucățele mici, mici, după care le punem peste carnea de vită sau miel, ori chiar și pui, în funcție de preferințele fiecăruia, peste care turnăm puțină apă, amestecăm ingredientele și le lăsăm la foc mic pentru 20-25 de minute.
- În acest timp, dacă apa scade foarte mult ,se mai adaugă câte o jumătate de cană de apă, pentru ca legumele să nu fie deshidratate, se lasă înăbușite.
- Între timp, într-o altă oală, tăițeii noodles îi punem la fiert pentru 5-7 minute, după care se adaugă peste legume și se amestecă și se mai lasă între 5-7 minute la foc mic.
- La final, se pot adăuga extra ceapă și coriandru tocat, felii de chili și usturoi tocat, după gust și plăcere.
Farfuria sănătoasă – ce mâncăm?
Lagman își are originea în Asia Centrală, fiind unul dintre ele mai populare preparate din zonă. Mai exact, vorbim despre o supă cu noodles și carne.
Noodles sunt tăiței chinezești preparați din lamian, un tip de făină moale, care se realizează prin întinderea aluatului și învârtirea lui, metodă originară din China, Asia de Est.
Fiecare regiune din lume a adaptat tăițeii chinezești, unii fiind subțiri, alții mai groși, în funcție de preferințele consumatorilor.
Tăiețeii noodles pot fi realizați și din alt tip de făină, bucătarii optând pentru diferite tipuri, în funcție de gustul pe care doresc să-l obține.
FOTO: @thecreative_exchange