Tort din spanac cu mascarpone și cream cheese

Cine este curios să încerce rețeta de tort din spanac cu mascarpone și cream cheese? Dacă sunteți vegetarieni, această rețetă este perfectă, mai ales că are și ingrediente gustoase! Să fie cu poftă 🙂

Ingrediente TORT din spanac cu mascarpone și cream cheese

  • 200 g spanac

  • 2 ouă

  • 150 g zahăr

  • 200 g făină

  • 150 ml ulei

  • 150 ml ulei

  • 11 g praf de copt

  • 3 linguri suc de lămâie

  • Coaja rasă de la o lămâie

  • INGREDIENTE CREMĂ
  • 150 g cream cheese

  • 300 g mascarpone

  • 350 ml smântână pentru frișcă 26%

  • zahăr pudră, ori dacă doriți un îndulcitor natural

  • 1 linguriță esență de lămâie

Cum se prepară tort din spanac

  • Spălăm spanacul și cu ajutorul unui prosop de bucătărie frunzele de spanac, după care îl băgăm în blender, adăugăm coaja de lămâie , sucul de lămâie și uleiul și mixăm până când obținem o consistență omogenă.
  • Într-un bol adăugăm zahărul și ouăle și mixăm până obținem o consistență albă/ spumoasă.
  • Adăugăm compoziția de spanac în cea de ouă și amestecăm cu ajutorul unui tel.
  • Adăugăm și făina împreuna cu praful de copt și amestecăm până încorporăm ingredientele.
  • Eu am folosit tava de la cuptor, am tapetat cu hârtie de copt și am turnat blatul, am nivelat și am copt în cuptorul încins la 160 grade timp 20 minute sau până trece testul scobitorii.
  • Așadar, de unde am preluat rețeta tortul a fost copt concomitent în 3 forme de 20 cm.
  • Eu nu dispun de 3 forme astfel am folosit tava de la cuptor după care am decupat cu un capac de 18 cm diametrul, tortul meu este micuț, pentru obține în volum mai mare este nevoie de 2 blaturi pentru a decupa mai multe cercuri.
  • CUM SE PREPARĂ CREMA DE TORT CU SPANAC
  • Într-un bol adăugăm frișca + zahărul pudră sau îndulcitorul, după care mixăm până când ingredientele se combină bine.
  • Într-un alt bol adăugăm mascarpone + cream cheese + zahăr pudră după gust, esența de lămâie și mixăm 2 minute și amestecăm
  • Crema se pune într-o seringă sau pungă pentru a orna tortul și a-l ansambla, după care se lasă la rece câteva ore.

Foto: Toa HeftibaHire / Rețetă: Anna_Pyntya

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*