O rețetă delicioasă de cornulețe cu dulceață din prune realizată de o gospodină din Republica Moldova. Doamna Zinaida Draganova ne-a împărtășit rețeta cu care și-a cucerit familia 🙂
Cu siguranță cornulețele cu dulceață de prune sunt printre favoritele tuturor, cel puțin mie una îmi plac foarte mult, iar după ce am văzut rezultatul am zis că trebuie să vă împărtășesc rețeta și vouă 🙂
Detalii
pentru toată familia:)
15 minute
25-30 de minute
Ingrediente
300 ml lapte
30 de grame de drojdie
4 ouă (folosim doar gălbenușurile)
100 grame de unt topit (nu fierbinte)
150 de grame de zahăr
1 kilogram de făină (ideal ar fi să fie specifică pentru cozonaci/dulciuri)
1 pliculeț de vanilie
Cum se prepară Cornulețe cu dulceață din prune
- Rețeta este foarte simplă, cu ingrediente simple și nu foarte multe, la îndemâna oricui. Primul pas este să amestecați ingredientele.
- Încălziți laptele într-o oală. Untul îl topi
i într-o tigaie, după care îl turnați peste laptele călduț, iar apoi puneți restul ingredientelor, în timp ce mestecați. Făina se pune în ploaie în timp ce se mestecă până se face aluatul. - Frământați foarte bine aluatul, după care îl puneți într-un bol uns cu puțin ulei și lăsat la cald pentru o oră și jumătate.
- Doamna Zinaida Draganova a ales cornulețe ca formă, dar voi puteți să faceți din aluat orice formă doriți și să umpleți aluatul cu dulceață de prune sau ciocolată sau altă cremă.
- După ce ați umplut cornulețele cu dulceață le băgați la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
Această rețetă este de la o bucătăreasă iscusită care ne-a bucurat cu rețeta și pozele din propria bucătărie 🙂 Sper să vă placă și așteptăm părerile voastre.
Pingback: Biscuiți red velvet crinkle – Cum Se Prepară
Pingback: Saralii Moldoveneşti – plăcintă cu aluat filo, cu brânză proaspătă de vaci, mărar și cozi de ceapă – Cum Se Prepară